lördag 17 april 2010

Se på dina skor, andra gör det

Det räcker inte att man har en snygg slipover och byxor med sydda pressveck. För att helheten ska bli bra gäller det att man även väljer skor med omsorg och att man sköter om dessa efter konstens alla regler.
Båda dessa annonser är från första halvan av 60-talet. 

Runeberg.org är en bra källa om man vill läsa lite äldre saker. Där har jag hämtat följande citat ur Svenska Turistföreningens årsbok från 1930. För att läsa hela artikeln så klicka här.
Närkes ära är Närkes skoindustri, som under den korta tiden av ett kvarts sekel förvandlat landskapet till en centralpunkt för hela den svenska skofabrikationen, och att detta verk måste räknas såsom landskapets mest ärofulla insats i det modärna Sveriges historia beror därpå, att nämnda industri skapats helt och hållet av det närkiska folket självt, genom en rad duktiga män, vilka startat med två tomma händer och endast genom klokhet, energi och karaktärsfasthet åstadkommit detta storverk.
Nu har Örebro tyvärr tömts på skofabriker. Den sista var Rex, som lades ner 1981.

För den som är intresserad av skor och råkar befinna sig i Närke finns ett fullt fungerande museum i Kumla som även har försäljning av sina produkter.








Annonsen till vänster fanns med i Allers i april 1972.

Inga kommentarer: