torsdag 22 april 2010

Äntligen hemma igen

Ett litet tips. Om ni åker på kurs i flera dagar och tar med den gamla trötta bärbara datorn för att kunna hänga med i bloggvärlden så glöm inte strömsladden hemma. Det blir inte bra.

Har jag lärt mig något under de här fyra dagarna?

Jo, ett och annat fastnade nog...

Bland annat att det räknas som omodernt med förgasare och att man inte längre blandar lysfotogen i dieselbränslet för att få det mer lättflytande vintertid.

5 kommentarer:

Larsson sa...

Vadå, omodernt med förgasare!? Vad skulle det annars vara då..? en anordning som sprutar in bensin i cylindrarna som på en disesel? Hi hi... fånigheter... kan inte fungera...

Ang lysfotogen så är denna vara synnerligen svårt att få tag i dag... bensinmackspersonalen hänvisar till fåniga flaskor med lampolja...

Mercury sa...

Aha- men har man förgasare så har man vare sig det är omodernt eller ej. Att ta med strömsladden är en mer användbar lärdom.

Karlsson sa...

Jag tycker om förgasare, men dom är omöjliga att hitta i moderna bilar eftersom dom inte fungerar ihop med katalysatorn.

Larsson sa...

Men Karlsson... menar Du att det inte går att ha förgasare OCH katalysator? Fanns i alla fall på min Caprice -77 - förgasare och katalysator alltså... däremot fanns inte fjolligheter som lambasond och liknande finesser.

Det som var kul i sammanhanget var att denna Caprice (då 20, 25 år)släpte ut mindre "skit" än många moderna fordon... Allt enligt SBP

Karlsson sa...

Det var lite tokigt skrivet av mig. Det var väl egentligen den förfinade avgasreningen jag tänkte på.