lördag 10 oktober 2009

MHRFs årsstämma

Idag har jag och faderskapet representerat Myrbergs VerkstadssällskapMhrfs årsstämma som hålls i Täby i Oktober varje år.

Det var intressant att träffa dessa människor som är fordonshobbyns föreningars gemensamma ansikte utåt och som har möjligheten att påverka våra politiker och myndigheter.

Representanter från 84 av 163 anslutna klubbar deltog på mötet och fick bl.a se en bok som ska ge våra makthavare en insyn i vad vi håller på med för att de lättare ska kunna fatta rimliga beslut.

Efter det så fick vi information om entusiastfordonsförsäkringar och FIVAs internationella arbete. Sen följde en presentation av 4 st nya föreningar som ansökt om anslutning till förbundet.

För övrigt betonades det att "våra gamla fordon är inte bara ett pittoreskt och uppskattat inslag i trafiken, utan de utgör också ett stort rullande museum som drivs helt utan statliga och kommunala bidrag. Teknisk kompetens och förmågan att reparera eller återskapa gamla föremål är färdigheter som måste bevaras och föras vidare". Och att ordet "hobby" bör bytas ut mot "kulturgärning".

Efter en god och trevlig lunch drogs själva årsmötet som inte innehöll några stora sensationer eftersom det till största delen bestod av sedvanliga formaliteter som val av styrelse och dylikt.

Det enda som var lite tråkigt, om man nu får säga så, så var det parkeringen utanför hotellet. Med så fint väder och många motorintresserade människor så var det förhållandevis väldigt lite roliga bilar parkerade. Men det kan bero på att många hade långt att åka eftersom det var representanter från såväl Gotland, Skåne som Kalix där.

2 kommentarer:

Farbror Sid sa...

Att ordet "hobby" bör bytas ut mot "kulturgärning" låter helt korrekt, tycker jag. Vilken fin byggnad Myrbergs har.

Karlsson sa...

Jo, det är en annorlunda byggnadsstil.

Är någon intresserad av att se den live någon gång så är det bara att hojta till.