söndag 16 oktober 2011

En heldag i Täby

Jag och kamraten Kjell fick åka och representera MyrbergsMHRFs årsstämma i år igen och det är både trevligt och intressant. I informationen vi fick ta del av ingick bl.a att man har jobbat hårt med bearbeta Riksdagen och Transportstyrelsen för att underlätta ursprungskontrollen och därmed registreringen av gamla och/eller importerade fordon. De senaste reglerna som kom 2008 har inte gjort det så enkelt alla gånger. Sen fick vi även en redogörelse för vad som är på gång på försäkringsfronten. Målet är att det ska gå att föräkra alla historiskt intressanta fordon även om de inte är helt och hållet original och i perfekt skick.

Parkeringen utanför var som vanligt full av moderna bilar men det fanns några godbitar. Av de två svensktillverkade jag hittade var en från Trollhättan. Det var första årsmodellen av Saab 96  då säkerhetsbälten blev standard, dvs 1962.
Den andra var en betydligt mer ovanlig vagn, en Saab Sonett II V4, även kallad Saab 97 som tillverkades av ASJ i Arlöv. Den här var från 1968 och det året kom produktionen upp i 899 stycken. Totalt tillverkades drygt 10´000 Sonett mellan 1967 0ch -74.

Inga kommentarer: