lördag 18 september 2010

Partiledare

Inför valdagen den 19:e september 1976 kunde man i Teknikens Värld läsa om vad de olika partierna tyckte i olika trafikfrågor. För att sammanfatta deras åsikter så var det inga stora skillnader mellan dom...
Fem män som man inte skulle köpa en begagnad bil av?

Mer intressant är deras val av bilar. Om man bortser från Per Ahlmark som fick bevisa sina färdigheter i trafiken på en lånad DBS eftersom han vid tidpunkten aldrig hade ägt en bil. Körkort hade han däremot och brukade hyra bil på utlandsresor. 

Thorbjörn Fälldin var inne på sin femte Opel, en sex år gammal Caravan med 16000 mil på mätaren. Den körde han enligt reportern både fort och smidigt med, utan att använda kopplingen när han växlade.

Olof Palme nöjde sig med att posera i sin röda Saab 95, men sedan fick den tidigare kommunikationsministern skjuts från platsen av sin hustru Lisbet. Orsaken till den inställda provturen var att hela baksätet var fullt av packning, eftersom paret intervjuades på resande fot utanför Askersunds stadshotell.

Gösta Bohman var väl den som förvånade minst i sitt val av bil. En Mercedes 230 känns väl som ett normalt val. Här fann reportern dock en viss tveksamhet när det gällde rattfattningen och kopplingsmanövreringen.

Lars Werner var en skicklig bilist som föredömligt mjukt och säkert lotsade Teknikens Värld genom staden i sin BMW 2000 från 1970. Lite överraskande kanske. Hade han inte passat bättre i någon av sina tidigare bilar som var VW och PV?

1 kommentar:

Lempa sa...

Intressant läsning dagen till ära.