tisdag 29 juni 2010

Boktips

För de som tar sig tid att koppla av i hängmattan eller på stranden kommer här ett par tips på böcker som kanske har fallit i glömska men som borde finnas på välsorterade bibliotek. Gemensamt för dom är att det dels är rätt snälla skurkar, men framför allt har båda författarna ett mycket underhållande sätt att berätta sina historier.

Statsrådet och döden av Bo Baldersson utgiven 1968. Vem denne Baldersson är har ingen riktigt listat ut än trots vilda spekulationer. I böckerna löser Statsrådet och Adjunkt Persson väldigt listigt uträknade mordgåtor.

Enkelstöten av Thomas Arvidsson från 1976. Här får man följa den inte helt obekante studierektorn Bertilsson och hans kumpan Stensson när dom genomför det perfekta brottet. Den gick även på TV som en miniserie i början på 80-talet.

1 kommentar:

grandprix63 sa...

Tomas Arvidssons böcker om "hederliga" brottslingar är en av de bästa bokserierna, tycker jag. Har humor, värme och ett målande språk.
Jag har precis läst de två senaste böckerna i serien, "Andras pengar" och "Den poetiske hunden", där studierektorn har ersatts av
John F Gary Svensson och Kenta, som tillskansar sig pengar på mycket fiffiga sätt.