torsdag 31 december 2009

Årskrönika

Midvinternattens köld är hård,
stjärnorna gnistra och glimma.
Alla sova i enslig gård
djupt under midnattstimma.
Månen vandrar sin tysta ban,
snön lyser vit på fur och gran,
snön lyser vit på taken.
Endast Hamstern är vaken.
En dikt av Viktor Rydberg lätt förvanskad av er favorithamster.


Så här på årets sista dag ska man bli en aning poetisk och nostalgiskt se tillbaka på det år som snart är slut.
Här kommer några bilder och händelser som av någon anledning inte har publicerats tidigare.

PVn började gå lite sämre redan sommaren 2008, men det var inte förrän i år som jag letade på felet. Det visade sig vara membranet i förgasaren som hade gett upp. Vår lokala förgasarspecialist erbjöd sig att ge den en grundlig renovering för 2500 kr. Dessvärre var det leveranstid på delarna som skulle behövas. Som tur var åkte jag till marknaden i Ånnaboda 6:e Juni och lyckade hitta en fabriksny förgasare för en tredjedel av vad renoveringen skulle ha kostat. Enda problemet var att den var så fin så jag skulle helst ha velat satt den på en fin sockel i ädelträ och placerat den i bokhyllan.

Efter att jag hade monterat den vart bilen som "ny" igen och jag kunde vara med på Myrbergsrallyt. Jag har de senaste 5 åren suttit i sekretariatet och räknat resultat så det var väldigt roligt att få åka en gång. Längst till höger under taket står "kartläsaren" Johan som visade sig ha viktiga kunskaper när det gällde skruvar och Fiatar.

 

Semestern har de flesta redan läst om. Nästan helt utan att planera så tog jag Pvn , ett lånat tält och EPAs vägatlas från 60-talet, och for runt i Östergötland några dagar. Hemskt roligt. Det blir nog en liknande resa nästa år med.
 
Här står tältet på den lilla religiösa men mycket trevliga campingen i Motala. Tyvärr raderade jag bilden som jag tog när jag hade ryckt ur pinnarna. Tältet såg då ut som Andrées luftballong Örnen när den hade landat på isen, en liknelse som fick mig att undra om jag skulle komma hem något mer. Fast det gjorde jag ju.

Chevan då, undrar säkert någon? Jodå, jag har åkt en del med den också. Men mest framåt eftersom växellådan krånglar lite. På höstkanten var jag till Sollentuna efter att ha sett en annons på blocket och skaffade en till låda som jag hade tänkt att jag skulle titta på i vinter. Den mycket sympatiske Stockholmaren skickade även med en nästan komplett Husqvarna Novolette som jag naturligtvis inte kunde tacka nej till.



Så vill jag slutligen passa på att önska alla ett gott nytt år!

3 kommentarer:

Mercury sa...

Intressant semester en pv, ett tält och en religiös campingplats - vad mer kan man önska? Skoj med förgasaren(den hade sett fånig ut på ädelträ).

Gott Nytt År!

Raggmunk sa...

Gott Nytt, Karlsson!

Farbror Sid sa...

Gott Nytt År!