söndag 31 juli 2011

Rat Fink Reunion

Några bilder från Rat Fink Reunion utanför Avesta. En liten men gemytlig träff för såna som gillar ombyggda saker.
Nu kanske jag inte tillhör kategorin "Rod&custom-ungdom" som kamraten Tony, men en del byggen är rätt snygga medan andra är mer originella.
 A-Ford -29.
 VW.
 Duett -66.
 Cheva -49 med Cadillacbakskärmar och flak.
 Mercury.
 Segraren i Rodklassen.
Det fanns en hel del motorcyklar också.

fredag 29 juli 2011

Måsvingeford

På väg hem från veteranmarknaden i Strängnäs hade vi en elegant bakdel att vila ögonen på. En av 44'762 tillverkade Ford Galaxie Sunliner convertible 1960.
Lite ovanlig form på baklyktorna för att vara Ford.
Och så här ser de ut framifrån.

torsdag 28 juli 2011

En tisdag i Uppsala

Det vart en liten utflykt till Ulva Kvarn i Tisdags. Ett mycket fint ställe där Automobilhistoriska Klubben har träffar på tisdagar. Rätt mycket bilar var det med en majoritet amerikanskt som på de flesta ställen.

Jänkarna fick parkera en trappa ner.
 En och annan NV fanns det.

 En blyg MG på europeiska avdelningen.
"The secret is to be one with the lawn"

tisdag 26 juli 2011

Veckans vykort

Ibland händer det att avsändaren kommer hem innan vykorten. För att undvika det kommer här en liten hälsning från Falun som jag har för avsikt att besöka imorgon då det är cruising där.
Esso Motor Hotel i Falun öppnade 1968. Tyvärr har jag ingen adress men stadsdelen ska heta Norslund. Det finns även ett telefonnummer på baksidan men det går till Diös Fastigheter så det var man inte heller hjälpt av. Någon i läsekretsen som vet mer?

måndag 25 juli 2011

Efter regn kommer...

... mer regn? Då var man inne på andra semesterveckan då och väderprognoserna verkar minst sagt osäkra. men kanske det håller på att vända.

lördag 23 juli 2011

Cruising Säter

Nostalgidagarna i Säter brukar vara välbesökta men på cruisingen igår var det inte fullt så trångt som det brukar. Lite synd då kvällen var både trevlig, varm och fri från nederbörd och den bjöd trots allt på en hel del bilar i varierande skick och modell.
Cadillac -62
Fin Dodge Custom Royal -57

Här går det undan. Tur att det är skivbromsar runt om.
Chevrolet -54orna var lätträknade.




torsdag 21 juli 2011

Usväng i Holmsveden

... eller "Mackspaning från TV-soffan". När man har semester hinner man med att titta på filmer man har spelat in under året. Här är ett litet klipp när Lisbeth Salander och Mikael Blomqvist kommer på att dom måste vända och åka till Ånge. Och allt vore frid och fröjd om inte "Hamster-eye" Karlsson hade känt igen platsen. Dom kommer alltså söderifrån och vänder i Holmsveden vilket betyder att dom inte alls kommer dit dom ska. Inte undra på att filmen vart så lång.
 
80 minuter in i filmen "Män som hatar kvinnor".

Fån förra årets semester.

Olds -57

Trots att vädret såg lovande ut i Tisdags så lade sig första dropparna på baklyktorna när jag slog igen bildörren i Säter. Hoppas det blir lite bättre i morgon när vi ska dit och cruisa.
Oldsmobile Super 88 1957.

onsdag 20 juli 2011

Vätterleden

Motell Vätterleden har avhandlats förut, bl.a hos GP63 och Farbror Sid. Så det här vykortet får ses som ett litet komplement.
P.S. Skicka ett vykort till släktingar eller vänner om ni kommer bort i sommar. Någon kommer att glädjas åt det (om inte annat så kan det vara roligt för brevbärarn).

söndag 17 juli 2011

Tältprovning

Här kommer ett par två veckor gamla fynd från Hednamissionen i Krylbo som jag inte har haft möjlighet att undersöka närmare förrän idag. Det är ett tält som passar lite bättre än det som jag har använt de senaste två åren. Det var lite torrsprickor i botten och lite konstig modell på taket men man kan inte ha så stora krav när det är nästan gratis.
Undrar vad grannarna tänkte när jag provmonterade idag?


Hittade även en trevlig Trelleborg luftmadrass 
och en pump vid samma tillfälle.

Så nu är jag beredd att fara iväg bara Pohlman kan ordna med skapligt väder...

lördag 16 juli 2011

Veckans fynd

Idag när semestern startade gjorde jag en tur till Hedemora och tur var väl det. Efter att ha travat runt på Erikshjälpen en stund konstaterade jag att dom inte hade fått in något av intresse sen jag var där sist. Men på vägen ut hittade jag på ett rätt skapligt campingbord

Några minuter senare var jag 120 kronor fattigare när jag bar iväg den Treetexskiveförsedda friluftsmöbeln med sina två stolar över parkeringen. Och visst kändes det som ett fynd. Likadana bord fanns i Västerås förra helgen men då var det en nolla till på prislappen. Nu är det en liten skada på ena skivan men det går att dölja om man hittar en blårutig liten duk att lägga på.

Jag är osäker på årsmodell men Treetex tillverkades av Mo och Domsjö AB mellan 1930 och -69 ungefär och det känns lite äldre än Origo? Törs man gissa på sextiotalets början så man kan ha det med i PVn utan att skämmas?

torsdag 14 juli 2011

Limited -58

Veckans baklykta hittades på Power Meet där den bjöds ut till försäljning. Tyvärr kollade jag inte på prislappen men jag gissar att den kostar betydligt mer än de 5000 dollar som den betingade som ny.

måndag 11 juli 2011

Power Big Meet 2011

Eftersom det här är inlägg nr 500 sedan starten för två år sedan skulle det ha varit lite extra läsvärt och spännande men nu blir det bara några små reflektioner från världens största bilträff.
 Marknadsdelen var stor och välfylld som vanligt.
Här ska man inte stupla ikring med för många öl innanför skinnvästen...

 Futurlinern bjöd på lite välbehövlig skugga
för det var ordentligt varmt ute på fältet.

Not without my camera...
Finbilscruisingen är ordentligt dokumenterad.

Cheva -56 i mörkret på Hälla.
 
 Ford -56 på cruisingen.
Så mycket bilar och publik har jag nog aldrig sett tidigare.

Den vaniljsåsgula Galaxien var vårt transportmedel.

torsdag 7 juli 2011

Snart semester

Snart och snart. Det är en hel vecka kvar att jobba innan jag får gå på semester. Men redan i morgon ska jag träna på att vara ledig och smita från jobbet redan på förmiddagen för att besöka Västerås och Power Meet.
 Ett något slitet men ändå tilltalande omslag från 1972.

Enligt tidningen Motor är det viktigt att planera sin bilsemester. Mina semestrar brukar inte vara särskilt välplanerade alls och jag har ännu inte kommit på vart jag ska åka någonstans. Någon som har några tips?

tisdag 5 juli 2011

Turistpiloter

1965 fick huvudstadens turister hjälp att hitta rätt av "fyra söta flickor och sex glada gossar i åldern 18-22 år, samtliga i snygga ljusblå uniformer, på vespor" kan man läsa i tidningen Motor från samma år. Bakom det mycket uppskattade projektet stod Stockholms Turisttrafikförbund och Caltex Oil AB.

söndag 3 juli 2011

Gökotta

Häromdagen när jag var ute och ornitologerade såg jag ett exemplar av den vackra men numera så ovanliga Takgöken. Anledningen till att de är utrotningshotade är att de bara häckar på PV 444 som är tillverkade mellan September 1950 och Augusti 1952.
Den var inte speciellt skygg utan lät sig fotograferas i lugn och ro.

lördag 2 juli 2011

2:a Juli 1956

Idag är det 55 år sedan The King spelade in Hound Dog och Don´t Be Cruel.

På tal om hundar så finns det en del bilder på såna tillsammans med Elvis hos Tutti´s World.